Tandarts Heeldemond Zwolle

Behandelingen

Heeldemond Tandartsen heelt de mond.

 

Heel de mens

Heeldemond Tandartsen werkt vanuit een holistische visie. Heeldemond kijkt niet alleen naar losse tanden. Of naar te vullen kiezen maar naar het hele gebit en naar heel je mond. Sterker nog: Heeldemond kijkt naar heel de mens. Anders gezegd: Heeldemond heelt de mond en daarmee de mens. Want, al klinkt het wat filosofisch, wat je bent ben je in het geheel…  

 

“Tandarts Hendriks heeft er voor gezorgd dat ik weer trouw de tandarts bezoek” (anoniem) 

Mondzorg over de volle breedte

Heeldemond Tandartsen verleent mondzorg over de volle breedte. Zowel voor kinderen, volwassenen als ouderen. We doen dat met rust, zorg en toewijding. Verder met de nieuwste apparatuur en de duurzaamste materialen. En misschien nog wel het allerbelangrijkste: met liefde voor ons vak.   Wij besteden veel aandacht aan preventie. Het is belangrijk dat de conditie van jouw gebit in een uitstekende staat wordt gehouden. Tenslotte wil iedereen een gezond en mooi gebit houden, denken wij. Onder preventieve tandheelkunde verstaan we het voorkomen van gaatjes (cariës) en tandvleesontstekingen (gingivitis of parodontitis). Deze klachten zijn te voorkomen door je gebit goed te onderhouden. Je legt zelf de basis voor het al dan niet behouden van je gebit.  

 

Halfjaarlijkse controle

Met het oog op preventie is onze (half)jaarlijkse controle een VIP-controle. VIP staat voor Verzorging, Instructie en Preventie. De VIP-behandeling wordt uitgevoerd door één van onze preventieassistentes. Zij besteedt aandacht aan je mondverzorging, je eet- en drinkgewoontes, je tandvlees, tandplak, gaatjes en andere aandachtspunten. De controle wordt gedaan door de tandarts. Als het nodig is worden er röntgenfoto’s gemaakt. Bij de kinderen vanaf 6 jaar en jong volwassenen wordt een fluoridebehandeling gedaan. Verder krijgt je gebit een lekkere opfrisbeurt, wordt tandsteen verwijderd en worden je tanden nog even lekker glad gepolijst. Zo ga je met een frisse mond de deur weer uit.   Goed nieuws: de meeste zorgverzekeraars vinden voorlichting en preventie nu ook belangrijk en vergoeden het grotendeels of geheel!  

 

Behandelingen

We hebben nog even op een rij voor je gezet wat we allemaal doen naast de standaard controles en de reguliere behandelingen zoals het vullen van gaatjes en het vervangen van vullingen:

  1. Cosmetische tandheelkunde: gebitsverfraaiing m.b.v. digitale techniek
  2. Implantologie: implantaten
  3. Parodontologie: tandvleesproblemen
  4. Endodontologie: wortelkanaalbehandelingen
  5. Gebitsprothetiek: protheses (kunstgebitten)
  6. Gnatologie: kaakgewrichtsproblemen
  7. Bijzondere zorg: voor angstige of hooggevoelige patiënten en geestelijk en lichamelijk gehandicapten
  8. Toekomstplannen: doorontwikkeling van biologische tandheelkunde.